Преди празниците пускат движението в ремонтирания участък по АМ "Тракия"

Пускат движението в платното за Бургас между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия“. Участъкът беше стеснен и автомобилите преминаваха в едната лента заради ремонт на селскостопански подлез. Нормалното движение по автомагистралата ще улесни пътуването на шофьорите за Великден и Гергьовден. Кога отварят участъка?

Между 20 и 21-ия километър имаше огромна колона преди 12.00 ч., но сега движението е пуснато и до края на цялата магистрала няма нито едно стеснение.

„Подобри се състоянието на съоръжението, което беше в предаварийно състояние, имаше проблеми с фугите, с връхната конструкция. Ремонтът започна на 5 март и приключи на 20 април. Непосредствено след празниците – предполагаме около 8 април ще започне ремонтът на другото платно, като движението ще се осъществява двупосочно в ремонтираното платно. Целта е до 15 юни, преди началото на летния сезон, преди интензивното пътуване, да бъде готово“, каза инженер Стоян Николов, член на УС на АПИ.

До средата на юни се очаква да приключи и ремонтът на тунелите на АМ „Хемус“. От ноември там тече ремонт на тръбите в посока Варна и трафикът преминава двупосочно през тръбите за София.

За да се улесни пътуването в почивните дни за Великден и Гергьовден и по Хемус е предвидена промяна в организацията на движение през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“.

Вижте прякото включване на Карина Караньотова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg