„Предизвикателство“ превърна Космоса в снимачна площадка и кино салон

12

Е кипажът на Международната космическа станция гледа руския филм „Предизвикателство“, част от който е заснет на борда на станцията, съобщи ТАСС.

Филмът беше излъчен с английски субтитри, за да бъде разбран от чуждестранните членове на екипажа – астронавтите на НАСА Стивън Боуен, Франк Рубио и Уди Хобърг, както и Султан ал Неяди от Обединените арабски емирства.  Руските космонавти, които са на Международната космическа станция заедно с тях в момента, са Дмитрий Петелин, Сергей Прокопиев и Андрей Федяев.

Мистериозни радиосигнали от Космоса озадачават учените

В „Предизвикателство“ поради стечение на извънредни обстоятелства лекарка разполага само с месец, за да се подготви за космически полет и да излети за Международната космическа станция, за да спаси живота на космонавт.

Космонавтът Антон Шкаплеров, актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Клим Шипенко се отправиха към Международната космическа станция на 5 октомври 2021 г. с кораба „Союз МС-19“, за да снимат в космоса. Космонавтите Олег Новицки и Пьотър Дубров също участваха в снимките. Новицки, Пересилд и Шипенко се завърнаха на Земята на 17 октомври същата година със спускаемия апарат на космическия кораб „Союз МС-18“.

По темата

Източник: vesti.bg