Правят игрален филм за трагедията с батискафа „Титан“

1

Ф илмовата компания „MindRiot Entertainment“ е започнала разработването на проект за игрален филм, базиран на трагедията с батискафа „Титан“, пише „Deadline“.

По-рано студиото вече обяви създаването на документална поредица за потъналия батискаф, който принадлежи на компанията OceanGate, а сега планира да заснеме и игрален филм. И двата проекта са с работно заглавие Salvaged.

Издирването на „Титан“: Обреченото търсене на изчезналата подводница

Продуцент на игралния филм ще бъде Е. Брайън Добинс („Горски самоубийци“). Сценарият ще бъде написан от Джъстин Макгрегър и Джонатан Киси. Авторите планират да обхванат събитията преди, по време и след нашумялата трагедия. Те също така уверяват, че филмът ще бъде направен с уважение към паметта на жертвите на катастрофата.

Човешките останки на „Титан“: Кога ще разберем резултатите от анализа на отломките?

„Нашият филм не само ще отдаде почит на загиналите в катастрофата на подводницата и на техните семейства, но и ще даде повод да се преосмисли отношението към медиите в наши дни. Истината е най-важното нещо. И светът има право на истината, а не на брътвежите, натъпкани в гърлото ни от онези, които търсят своите пет минути слава“, казва Кеси.

Източник: vesti.bg