Правната комисия отхвърли референдума за лева, скандал

42

П равната комисия отхвърли предложението за провеждане на национален референдум с въпрос „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“.

Против гласуваха от ДПС и ПП-ДБ, в подкрепа провеждането гласуваха от „Възраждане“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“, а ГЕРБ-СДС се въздържаха.

Становището на комисията към Народното събрание е, че не следва да се проведе референдум с този въпрос.

Референдумът за българския лев: НС обяви кога ще бъде обсъден

По време на дебатите за референдума за запазване на българския лев депутатът от „Възраждане“ Константина Петрова обвини Явор Божанков, че ѝ е снимал краката.

Божанков заяви, че „това е референдум на страха, плашат ни хората, които ни плашеха с ваксини. Това е референдум срещу Европа“.

Той беше прекъсван на няколко пъти от депутати на „Възраждане“, които седяха зад него с подвиквания „дръж се мъжки, ще ти се стъжни“.

Референдумът за еврото не събра кворум в НС

Божанков реши да снима колегите си, когато реагира Константина Петрова, удряйки телефона му. После тя се оплака, че той я е ударил през ръцете.

Пред депутатите тя обяви, че той ѝ снима краката. „Никога не съм снимал колега от „Възраждане“, тя стана и се опита да ми вземе телефона – срамно е“, отговори Божанков.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *