ПП-ДБ ще подкрепи кандидатурата на Димитър Радев за управител на БНБ

0

П Г на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще подкрепи кандидатурата на сегашния гуверньор на Централната банка Димитър Радев и за нов мандат.

Това са кандидатите за шеф на БНБ

Това обяви съпредеседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти, след проведения разговор на депутати от група с кандидата на ГЕРБ-СДС за ръководител на БНБ.

На свой ред самият Радев увери, че е готов да остане на поста и затова се среща с ПП-ДБ.

Представители на парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната – Демократична България“ се срещат и с номинирания от ГЕРБ-СДС за председател на Сметната палата Димитър Главчев. Разговорите са в сградата на Народното събрание. 

Преди това депутати от ПП-ДБ разговаряха с управителя на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев, който е предложен от ГЕРБ за следващ мандат начело на институцията, след което съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков обяви пред журналисти, че парламентарната група ще подкрепи кандидатурата на сегашния гуверньор на Централната банка и за нов мандат.

За номинацията на Главчев съобщи в кулоарите на парламента по-рано днес председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след среща между ръководствата на групите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, в която участва и финансовият министър Асен Василев.

Другият кандидат за председател на Сметната палата е на „Възраждане“ – Нина Стоименова. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *