ПП-ДБ: Няма разговори за правителство, другите интерпретации са свободни съчинения

4

В чера политическа партия ГЕРБ не успя да събере мнозинство около номинация на председател на парламента. Ние не сме попречили на този процес, гласувахме „въздържал се“. Това коментира съпредседателят на ПП Асен Василев пред журналисти в Народното събрание.

На ниво парламентарна група решихме да излъчим екип от 8 човека, юристи, които да работят по законите за влизане в Шенген, за домашното насилие, относно еврозоната и други, посочи Василев.

Патова ситуация при избора на председател на 49-ото НС

Ще го направим заедно с юристи от ГЕРБ-СДС и евентуално при избор на председател на Парламента на ротационен избор да започне изпълнението.

„Няма разговори за правителство. Ние ясно казахме, че няма да подкрепим правителство в мандат на ГЕРБ-СДС или с тяхно участие. Всички други интерпретации са свободни съчинения на група добронамерени или не чак толкова добронамерени анализатори”, подчерта той.

„Екипът ще е ръководен от акад. Денков. Идеята е преди следващата сряда да има изградена хронограма. Промени в Конституцията не влизат в обхвата на това, което се обсъжда в момента“, каза още Василев.

„Най-важният въпрос е коя е законодателната програма, пред която е изправен този Парламент“, коментира Кирил Петков.

Източник: vesti.bg