По-издръжливи в секса: Ето как да го постигнем

3

У величаването на сексуалната издръжливост може да подобри не само интимния ви живот с партньора, а и цялостните ви взаимоотношения. За да постигнете това, е много важно да имате добра комуникация помежду си. Също така ежедневните упражнения, здравословното хранене, поддържането на добра хидратация са някои от навиците, които не само допринасят за здравето на тялото като цяло, но също така се отразяват и на представянето в леглото.

Ето още някои ценни съвети:

1. Физическата активност е една от стъпките за увеличаване на сексуалната издръжливост

Източник: iStock/Getty Images

Издържате ли малко време, когато правите любов, защото се уморявате по-рано от очакваното?

Заседналият начин на живот или липсата на физическа активност са фактори, които предизвикват последствия в други области, като например сексуалния живот.

Въпреки това е възможно да въведете повече движение в ежедневието си с няколко прости идеи. В зависимост от заетостта, вкусовете и нуждите на всеки човек има различни начини да го направите:

  • Ходене
  • Тичане
  • Фитнес
  • Групови занимания
  • Танци
  • Плуване

С времето резултатите ще дойдат. Важното е да сте постоянни по пътя към целта, която сте си поставили. 

2. Упражненията на Кегел също са един от ключовете за увеличаване на сексуалната издръжливост

Източник: iStock/Getty Images

Друга от насоките за повишаване на сексуалната издръжливост е изпълнението на упражнения на Кегел, които са подходящи както за мъже, така и за жени.

Целта им се основава на укрепване на мускулите на тазовото дъно, за подобряване на ерекцията при мъжете или вагиналните контракции при жените.

  • На първо място се уверете, че пикочният Ви мехур е напълно празен, а след това седнете или легнете.
  • Намерете правилните мускули. Трябва да почувствате как мускулите се стягат и се движат нагоре и надолу. 
  • Не бързайте, започнете бавно. Опитайте се да стегнете мускулите на тазовото дъно и задръжте здраво за 3 секунди. След това ги отпуснете за 3-5 сек. Това е една серия, която е хубаво да повторите 10 пъти по 3 пъти на ден, но ако не можете да направите 10, направете толкова, колкото можете и надграждайте с времето.
  • Дишайте дълбоко и отпуснете тялото си, когато ги изпълнявате. Уверете се, че НЕ стягате мускулите на корема, бедрата, седалището или гръдния кош.

При мъжете се подобрява продължителността на ерекцията и контролът върху еякулацията (особено при лица с еректилна дисфункция и преждевременна еякулация), а при жените е налице подобряване на способността за получаване на оргазъм, като при много от жените удоволствието е по-интензивно, по-често и лесно за достигане.

3. Навикът да мастурбирате носи определени ползи

Източник: iStock/Getty Images

Мастурбирането, дори с партньор, е навик, благоприятстващ увеличаването на сексуалната издръжливост. Причината е, че това дава възможност на всеки да опознае себе си по-добре, позволявайки му да разбере какво го възбужда или кои части са по-чувствителни.

Конкретно за мъжете еякулацията чрез мастурбация няколко часа преди половия акт може да бъде от голяма помощ що се отнася до издръжливост. По този начин той ще може да се фокусира повече върху удоволствието на партньорката си и няма да се притеснява от напиращ оргазъм още в началото.

Шест ползи от всекидневния секс

Още от автора:

От себеомраза към себелюбие: 7 стъпки, с които да се заобичате отново

Мъжката енергия: Ето как да я развиете, за да постигнете целите си

Шест знака, че отхвърляш женската си енергия

Трикове, с които да накараме малко дете да се храни

Как да действаме, ако се “пристрастим“ към някого

Травми от детството: Ето как да познаем, че даден човек ги има

Казвам го, защото те обичам: Негативните коментари, които ни нараняват

По темата

Източник: vesti.bg