Почина възрастната жена, намушкана с нож от внучката си

1

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе намушкана няколко пъти с нож при конфликт с внучката си в Меричлери, съобщават от Окръжната прокуратура в Хасково.

Случаят е от вечерта на 24 август, когато жертвата беше открита в безпомощно състояние в дома ѝ. Словесен конфликт между нея и внучката ѝ преминал във физическа саморазправа, като 17-годишното момиче нанесло няколко удара с нож в тялото на пострадалата жена, след което избягало, посочват от обвинението. След преглед от парамедици пострадалата бе отведена за лечение в болнично заведение в Пловдив.

Преди два дни Окръжният съд в Хасково взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишната. Макар и непълнолетна, предполагаемата извършителка е разбирала свойството и значението на деянието и е могла да ръководи постъпките си, смята прокуратурата.

От държавното обвинение уточняват, че тепърва предстои аутопсия и съдебно-медицинска експертиза. Едва след това ще се преценява евентуалната преквалификация на сегашното обвинение „опит за умишлено убийство“ в „умишлено убийство“.    

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *