Потвърдиха смъртта на пилота на самолета на Пригожин

0

Р уски следователи са потвърдили пред близките му смъртта на пилота, управлявал катастрофиралия в сряда вечер в Тверска област самолет, сред пътниците на който е бил и ръководителят на наемническата групировка „Вагнер“ Евгений Пригожин, предаде Ройтерс, като се позова на информиран източник.

В катастрофата няма оцелели.

Източникът на Ройтерс уточнява, че относно смъртта на пилота следователите все още трябва да потвърдят съвпадение в ДНК анализа.

Изпълняващият полети бизнес самолет „Ембраер“, сред пътниците в чийто списък е бил Пригожин, катастрофира в сряда вечер в Тверска област, северно от руската столица Москва, информира тогава руската Федерална агенция за въздушен транспорт „Росавиация“. Освен Пригожин на борда е имало още шестима пасажери, а екипажът е бил от трима души начело с пилота Алексей Левшин.

Според информирания източник, който говори за Ройтерс под анонимност поради поверителността на случая, следователите са казали на семейството на Левшин, че разполагат с „документално доказателство“, че той е бил на катастрофиралия самолет.

По-късно днес членовете на семейството на Левшин трябва да преминат през ДНК тест, за да се удостовери роднинската им връзка със загиналия.

Следователите засега не коментират нищо, свързано със самоличността и съдбата на останалите записани в листа на полета, отбелязва Ройтерс.

Мястото на авиокатастрофата, при която загина Евгений Пригожин

По темата

Източник: vesti.bg