Постоянно закъснявате за работа? Тези съвети ще ви помогнат да спрете да го правите

0

Е два ли има човек, който да е щастлив от факта, че постоянно закъснява за работа. Често странични фактори пречат за изпълнението на сутрешните задачки по график или пък трафикът спомага за пристигането в офиса с 10 минути по-късно. Какъвто и да е сценарият, крайният резултат е налице и със сигурност не се харесва на шефа. За ваше успокоение днес сме подготвили малко съвети, които да ви помогнат да пристигате на работното място точно навреме. Ето ги и тях:

Източник: iStock/Getty Images

1. Осъзнатост и самосъзнание

Има важна предходна стъпка, за да започнете да пристигате навреме не само за работа, но за всяка среща. Запитайте се първо какво ви кара да закъснявате. 

  • Трудно ли ви е да станете?
  • Неправилно ли изчислявате времето си?
  • Чувствате ли се демотивирани?
  • Винаги ли се случват неочаквани събития?
  • Отделяте ли повече минути от необходимите за подготовка?

Преди да осъществите нов план за предотвратяване на закъсняването за работа, е добре да приложите упражнение за самонаблюдение. След това осъзнайте, че имате нужда от промяна и че тя ще се отрази на вашето благосъстояние.

2. Създайте стратегия и бъдете съвестни

Нека приложим един подход, като създадем добра стратегия от следните стъпки:

  • Изчислете колко минути са ви необходими, за да извършите всичките си приготовления.
  • Напишете колко ви отнема да стигнете от дома си до работа.
  • Включете в това време евентуалната поява на непредвидени събития.
  • Създайте своята стратегия въз основа на този анализ.

Осъзнаването на факторите, които посредничат за закъснението ви на работа, ще ви улесни да се справите по-добре с тях и да ги коригирате.

3. Ставайте рано

Основният проблем, който имаме, когато става въпрос за точност на работа, е, че леглото сутрин е прекалено меко, топло и комфортно. Следователно раздялата с него не се случва точно навреме. Ако пък и възникне нещо непредвидено, вече закъснението е гарантирано.

За да се справите с това, настройте будилника си по-рано, отколкото трябва, за да може спокойно да си полежите още малко. Какво ще кажете за половин час?

Източник: iStock/Getty Images

4. Пригответе нещата си предната вечер

Ако е възможно, опитайте се да приготвите всичко необходимо вечер, преди да си легнете. Това ще ви спести време и ще ви улесни да тръгнете за работа по-спокойно. Освен това, за да не забравите нещо, напишете списък с всяка от задачите, които имате да изпълните.

5. Имайте предвид „преходните“ дейности, за да не закъснявате за работа

„Преходните“ дейности са тези, които възникват при преминаване от една задача към друга . Пример за това е да се облечете и да осъзнаете, че дрехите ви не са изгладени.

Когато управляваме времето си, от решаващо значение е да знаем, че непредвидени събития винаги възникват и трябва да сме подготвени.

6. Пазете се от „Трябва да бързам“

На кого не се е случвало? Щом отворим очи сутрин, пускаме автопилота и си казваме: „Трябва да бързам“. Последиците от цялото това юркане, е че засилваме чувството на стрес. Започваме деня с допълнителна доза кортизол, а това изобщо не е препоръчително.

Бързането ще ви накара да забравите нещо, а това да се върнете да го вземете в крайна сметка ще ви забави още повече. По-добре е да бъдете спокойни, да станете рано и да действате по план.

Още от автора:

Атипични сексуални практики: Кои са най-често срещаните парафилии

Мит или реалност: Сексът с чорапи носи повече оргазми?

Три предимства и два недостатъка на случайния секс​

Четири вида прегръдки и тяхното значение

Добър любовник е? Как да разберем още преди да стигнем до спалнята

Най-често срещаните сексуални фантазии

Секс всеки ден: Какви са ползите и вредите

Похот или любов: Как да ги различим?

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *