Последно, загиналите в Хамбург не са българи

11

З агиналите, както и тежко раненият строителен работник след рухване на скеле в Хамбург вероятно са албанци, а не българи, съобщиха днес от полицията в града. 

Българското външно министерство все още не е получило информация от германските власти, която да потвърди или опровергае първоначалната информация, че загиналите строителни работници са българи, предава NOVA.

МВнР: Няма информация за загинали българи при инцидента в Хамбург

От полицията в Хамбург днес опровергаха информацията, която дойде от Службата за градско развитие в Хамбург, че четиримата загинали строители са българи.

В някои германски издания се посочва, отново по данни на полицията, че двама от загиналите и тежко раненият са албанци, а самоличността на другите двама все още се установява. Няма обаче индикации, сочещи, че са българи.

Недоразумението между германските власти обяснява и защо до българското посолство в Берлин не е достигнала никаква информация по официален път за загинали или ранени български граждани.

В същото време дейностите по разчистването на място продължават, за да бъде изкарано изпод отломките и тялото на четвъртата жертва. Работата на спасителните екипи представлява и опасност за самите тях.

Последната информация за тежко пострадалия в болница е, че след спешна операция той остава в критично състояние.

Инцидентът с българи в Хамбург: Започна изваждането на четвъртата жертва

8-етажното скеле рухна върху асансьорна шахта на огромен строителен обект. Причината за инцидента все още остава неясна и властите продължават да разследват.

Източник: vesti.bg