Поредна ракетна атака срещу пристанище в Одеса, има жертва

6

Руския извърши тази нощ ракетна атака срещу пристанищна инфраструктура в Одеска област, заяви днес областният управител на Одеска област Олег Кипер, цитиран от Укринформ.

При атака е убит един охранител и са нанесени щети на склад за товари.

Модерната руска корвета патрулира маршрута между Босфора и Одеса

Пристанищната инфраструктура на Одеска област се превърна в обект на редовни руски атаки, след като Москва се изтегли миналата седмица от зърнената сделка, по силата на която се гарантираше износът на украинско зърно през Черно море в продължение на близо година, отбелязва Ройтерс.

Областният управител Кипер заяви, че при атаката тази нощ Русия е използвала ракети „Калибър“, които са били изстреляни от подводница в Черно море. По думите на Кипер при нападението са унищожени два автомобила.

Украйна: Ударихме Москва; Русия: Не сме удряли църквата в Одеса

Украинските сили заявиха, че не са успели да свалят ракетите „Калибър“, въпреки че през нощта са свалили осем дрона в други области на Украйна.

„Целта на агресора е пристанищната инфраструктура. Руснаците изстреляха ракети „Калибър“ от подводница в Черно море. В резултат на удара загина цивилен пазач, роден през 1979 г.  Повредено е оборудването на един от карго терминалите, унищожени са охранителната сграда и два автомобила. Искрени съболезнования на семейството на загиналия“, се казва в съобщение на Кипер в Telegram.

Българка от Рени: За първи път от началото на войната преживяхме страшна нощ

Говорителката на южното военно командване на Украйна Наталия Гуменюк заяви, че руските сили са нанесли удара по Одеска област по време на среднощна буря и че ракетите са летели изключително ниско, като тези фактори са възпрепятствали отразяването на нападението.

След нощната ракетна атака: Центърът на Одеса е в руини

По темата

Източник: vesti.bg