Политически реакции след клетвата на конституционните съдии

До този момент коментар получихме само от ДПС и БСП. Малко по-късно през деня очакваме коментар и от останалите парламентарни групи. Делян Пеевски отбеляза, че клетвата вече е положена и въпросът е приключен. Корнелия Нинова изрази задоволство, че призивът, който отправиха към Румен Радев да не присъства на клетвата е изпълнен. Според лидерът на БСП този избор може да се оспорва.

„Ние го призовахме да не ходи на клетвата, това е добро решение. Промените в Конституцията и изборът на конституционни съдии бяха изначално сбъркани и затова сме пуснали нашата жалба до Конституционния съд, така че оценяваме го положително – това е нашият призив и той го послуша“, заяви Корнелия Нинова – председател на БСП.

„Няма значение, той е просто един гост, това приключи“.

Според Корнелия Нинова обаче има възможност така да бъде обжалвана клетвата на тези двама съдии. Именно заради отсъствието на Румен Радев.

Питайте Корнелия Нинова, тя е приятелка с президента, той изпълнява нейните команди“, посочи Делян Пеевски – председател на ПГ на ДПС.

От „Възраждане“, БСП и ИТН внесоха жалба в КС за противоконституционност на избора на двамата конституционни съдии, избрани от квотата на Народното събрание. Как ще се произнесе КС ще разберем в следващите месеци.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *