Повдигнаха ново обвинение срещу Доналд Тръмп

Срещу бившия американски президент Доналд Тръмп беше повдигнато обвинение в опит да осуети изборният резултат от президентския вот през 2020 година. Това е третото обвинение срещу Тръмп в рамките на 4 месеца.

Бившият държавен глава е обвинен по 4 точки, които включват заговор срещу американската държава и възпрепятстване на официална процедура. Призован е да се яви във федерален съд във Вашингтон съда на 3 август. Обвинението е резултат от разследването, проведено под надзора на специалния прокурор Джак Смит за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година.

77-годишният Тръмп, който се кандидатира за номинацията на Републиканската партия за президентските избори догодина, отрича всички обвинения и ги определи като лов на вещици, насочен срещу него. Заедно с Тръмп са обвинени още шестима негови съратници, но имената им не се назовават сега. Очаква се и още едно обвинение срещу бившия президент във връзка с обвинения, че се е опитал да отмени загубата си на изборите през 2020 г. в щата Джорджия. Проучванията показват, че въпреки съдебните битки Доналд Тръмп не губи подкрепа за президентската битка догодина.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *