Победно начало за Налбантова и Поповска на турнир по бадминтон в Португалия

Калояна Налбантова и Христомира Поповска стартираха с победи в основната схема при жените в 58-о издание на международния турнир по бадминтон в португалския град Калдас да Райна с награден фонд 10 хиляди долара. В надпреварата участват над 400 състезатели.

България е представена от седем спортисти – Калояна Налбантова, Христомира Поповска, Гергана Павлова, Цветина Иванова, Михаела Чепишева, Иван Русев и Илиян Стойнов.

Налбантова победи квалификантката Азкия Алиефа Руханда (Швейцария) с 21:8, 21:16 за 31 минути и във втория кръг ще играе с друга швейцарка – Милена Шнидер.

Поповска надделя над Абигейл Холдън от Англия с 21:16, 26:24 за 38 минути, а следващата й съперничка ще бъде водачката в схемата Яел Ойо от Франция.

На смесени двойки Стойнов и Поповска загубиха от третите в схемата Стивън Сталууд и Хоуп Уорнър (Англия) с 19:21, 21:18, 16:21 за 46 минути, а на двойки жени Гергана Павлова и Теодора Фрагулиду (Гърция) претърпяха поражение от чехкините Вероника Добиашова и Вероника Брозковцова с 13:21, 19:21 за 28 минути.

Ива Русев и Илиян Стойнов са поставени под номер 4 на двойки мъже и в първия кръг по-късно днес ще играят срещу квалификантите Кай Нидерхубер и Михаел Томич (Австрия). На двойки жени ще стартират и Чепишева/Попиванова срещу Каролина Мендеш и Марта Соуза (Португалия).

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg