Пирин и Черно море подкрепиха благородна кампания

Футболните клубове от елита Пирин Благоевград и Черно море дадоха символичен старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени с кораба Galaxy Leader в Йемен на 19 ноември тази година.

Инициативата бе подета от близки и приятели на двамата. Датата не е избрана случайно – Никулден – ден на моряците. А клубовете, които откликнаха веднага – също.

Благоевград е родното място на капитан Чанев, а във Варна двамата са живели дълго, заобичали са морето, завършили са висшето си образование и са решили да се посветят на корабоплаването.

„Орлетата“ и „Моряците“ позираха с фланелки с надписи: „Подкрепа за българските капитани!“ и „Любо, Данаил – с вас сме!“, като целта е да им изпратят положителна енергия и да им вдъхнат надежда за скорошно освобождаване.

Отборите, както и близките и приятелите на похитените моряци, вярват, че властите правят всичко възможно казусът да бъде разрешен възможно най-бързо и успешно и двамата скоро ще приберат живи и здрави при семействата си, закриляни от Свети Николай Чудотворец.

Преди дни съпругата на един от отвлечените българи потвърди за БНТ, че е уведомена, че той е в добро състояние, но не разкри дали е имала възможност да разговаря с него.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg