Петков: Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория

28

„Днес имахме много задълбочено разискване на Коалиционен съвет, на Национален съвет, а сега и на ниво парламентарна група. Отговорът е, че няма да подкрепим първия мандат, както беше решено и досега. Започваме да работим за втория мандат, който виждаме като единствената алтернатива пред България да не ходи на шести избори“.

„Продължаваме промяната“ решава дали да подкрепи кабинет, начело с Мария Габриел

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков след заседание на парламентарната група на коалицията ПП-ДБ.

Президентът връчи първия мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел

„Това, с което ще започнем, е консултации с всички политически сили в парламента по тяхната готовност да подкрепят конкретни промени в Конституцията. Ситуацията от последните дни потвърждава нашата позиция, че българската политическа и институционална система не може да се нормализира без дълбока промяна в Конституцията по отношение на ВСС и прокуратурата. Видно е, че всичко останало дава къси съединения. Така че ние ще започнем този разговор, за да видим наистина има ли политическа база, на която да може да се формира конституционно мнозинство, с което вторият мандат да може да бъде реализиран“, каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Източник: vesti.bg