Петков: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев, която в момента се разпада

ПП-ДБ ще настоява да бъде внесен доклада на комисията „Боташ“ и той да бъде изпратен на прокуратурата. В момента парламентът заседава извънредно по темата.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че според него има тайна координация между Бойко Борисов, Делян Пеевски и Румен Радев, който включва служебния кабинет, личността на главния прокурор и договора с „Боташ“.

„Явно има някаква тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев, която в момента почва да се разпада и се чудят как да си удържат сделката.

Явно този външен министър, който беше избран – той е с абсолютно неевроатлантически поглед. Напротив – вдигна веждите на много хора, когато се изказа с доста проруска риторика. Защо беше сложен този министър? Не може да ми се каже, че Борисов или Пеевски не го знаят, че е там. В последствие решават да го дръпнат – добре. Даниел Митов има нормално европейски визии за външната политика – добре, обаче явно е имало договорка.

И сега президентът казва: „А моята част от договорката къде е? Защо ми дръпнахте външния министър?“

И сега в зала какво се случва – договорът с „Боташ“, който струва на България в момента половин милион долара на ден, изведнъж ГЕРБ казва: „Имаме точка да обсъдим този договор, но го няма доклада“. Изведнъж ГЕРБ започва да брани служебния кабинет на Радев и в последния момент се оказва, че енергийният министър е точно човекът на Турски поток.

И мисля, че тази евроатлантическа кожа, под която се крие Борисов, отдолу прозира нещо много по-различно – прозира сделка за енергийния министър, сделка за Сарафов и неговия заместник, прозира сделка с Радев и сделка за „Боташ“. Кака е възможно да има готов доклад и той да не е внесен? Евроатлантизмът започна да се изпарява тука и истината започва да излиза наяве“, заяви Петков.

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов коментира, че не би трябвало парламентът да сигнализира ДАНС за нередностите по договора с „Боташ“, а сигналът да дойде по обратния път – от ДАНС към останалите институции и определи това като пример за бездействие на службите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg