Песков: Срещата на Путин с Ким Чен-ун ще се състои до дни

36

С рещата на руския президент Владимир Путин със севернокорейския лидер Ким Чен-ун ще се състои до дни, заяви тази вечер говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от световните агенции. Той съобщи това в интервю за журналиста Павел Зарубин за Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания.

„Тя (срещата) може да се състои до дни. Това ще бъде визита в пълен формат – ще има преговори на две делегации и след това при необходимост лидерите ще продължат да общуват във формат „един с един“. Планира се и официален обяд от името на президента на Русия в чест на госта от Северна Корея“, разясни Песков.

На борда на бронирания си влак: Ким Чен-ун отпътува към Русия за среща с Путин

Той добави, че Путин и Ким на първо място ще обсъдят двустранните отношения.

Песков подчерта, че Русия иска да изгради добра, взаимоизгодна връзка със Северна Корея и ще продължи да укрепва приятелството си с тази страна.

По-рано днес в кратко съобщение на сайта на Кремъл се казваше, че Ким е поканен да посети Русия и визитата ще е в идните дни. Поканата е отправена от руския президент. В краткото съобщение не се казваше нито точната дата, нито точното място на срещата между двамата лидери.

Предполага се, че може да е във Владивосток, където Путин утре участва в пленарно заседание на икономически форум.

Източник: vesti.bg