Перущица въведе частичен воден режим

Перущица въведе частичен воден режим. Причината – има риск от изчерпване на водоема, който захранва голяма част от града.

От водното дружество съобщиха, че има значително намаляване на водните количества в основния водоизточник, който захранва Перущица. Затова се и налага въвеждането на режим на водата. Той ще действа от 20 часа вечерта до 6 сутринта и ще засегне 1/3 от жителите на града. Това се налага, за да могат хората във високите части на Перущица да имат вода.

„Липсата на вода се дължи на проблеми в единия водоизточник, проблемът не е от сега, търсят се варианти, през пролеттта дори ВИК опитаха да направят едно техническо решение. Те го направиха и то даде някакъв резултат за известно време, но сега и то не е достатъчно. Може би вариантът е да се търси нов водоизточник, но това е решение, което ВиК трябва да вземе“, заяви Мария Витанова-Вълканова, кмет на Перущица.

От ВиК-Пловдив съобщиха, че се прави всичко възможно проблемите да бъдат отстранени, призовават обаче хората да намалят колкото се може използваните количества вода, защото в момента два пъти е увеличен обемът.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *