Пентагонът: САЩ ще предоставят още боеприпаси и оборудване на Израел

50

Съединените щати ще предоставят боеприпаси и оборудване на Израел и ще увеличат американските сили в Близкия изток в отговор на нападенията на палестинската терористична групировка „Хамас“, съобщи Пентагонът.

„Правителството на Съединените щати бързо ще предостави на Израелските отбранителни сили допълнително оборудване и ресурси, включително боеприпаси“, заяви в изявление американският министър на отбраната Лойд Остин, предаде АФП.

Шокиращи видеа с пленени израелски войници и цивилни се появиха в интернет

Остин заяви, че е наредил няколко стъпки за укрепване на позициите на Пентагона в региона с цел засилване на регионалните усилия за възпиране.

„Наредих придвижването на ударната група на самолетоносача USS Gerald R. Ford към Източното Средиземноморие“, заяви Остин.

Зловеща тишина, призрачни градове: Каква е картината в Израел

„Това включва самолетоносача на ВМС на САЩ USS Gerald R. Ford (CVN-78), ракетния крайцер USS Normandy (CG 60) от клас Ticonderoga, както и ракетните разрушители USS Thomas Hudner (DDG 116), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) и USS Roosevelt (DDG 80) от клас Arleigh-Burke. Също така предприехме стъпки за увеличаване на ескадрилите на изтребителите F-35, F-15, F-16 и A-10 на ВВС на САЩ в региона. САЩ поддържат готови сили в световен мащаб, за да подсилят допълнително тази позиция на възпиране, ако се наложи“, добави той.

Израелският кабинет по сигурността обяви състояние на война

Позовавайки се на длъжностни лица, запознати с планирането, NBC News заяви, че разполагането може да започне незабавно, въпреки че се очаква пълното позициониране на средствата, особено на корабите, да отнеме няколко дни.

САЩ също така активно разработват стратегии за потенциална евакуация на невоенни лица с цел подпомагане на американците при напускане на Израел, се казва в доклада.

Високопоставен представител на „Хамас“ е бил убит при израелските удари по Газа

Защо израелското разузнаване не успя да спре най-голямата атака на „Хамас“ от ивицата Газа

По темата

Източник: vesti.bg