Пендаровски и кабинетът му не са получили заплатите си за януари

13

П резидентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски и неговият кабинет не са получили заплати за януари, потвърдиха със съобщение от кабинета на Пендаровски в отговор на журналистически въпроси, предаде БТА.

Оттам добавят, че считат за неоснователна аргументацията,

която са получили от Министерството на финансите, че в бюджета за 2023 г. няма предвидени допълнителни средства за изплащане на заплати на служителите в кабинета на президента.

Съгласно подписания Колективен договор със Синдиката на служителите,

от кабинета на президента Пендаровски са предвидили пет процентно увеличение на заплатите само на държавните служители, които работят в кабинета на президента. Това увеличение не се отнася за президента и специалните съветници в кабинета. Средствата за бюджета през 2023 г. са осигурени от собствени спестявания в бюджета на президентската институция и за това не са искани допълнителни средства от Министерството на финансите, уточняват в съобщение от президентството в Северна Македония, пише в съобщението от президентската институция.

„Искането за финансови средства за заплати за месец януари 2023 г., което кабинетът на президента внесе

в Министерството на финансите, е направено в съответствие със закона, в рамките на одобрените средства в бюджета на Република Северна Македония за 2023 г. и в съответствие с Колективния трудов договор за служителите на Президента на Република Северна Македония”, се уточнява в съобщението.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *