Пеевски беше избран за член на Комисията по конституционни въпроси

13

Д елян Пеевски от ДПС беше избран за член на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, предаде БТА.

Решението подкрепиха при прегласуването 109 депутати, 67 бяха „против“ и осем се въздържаха.

„За“ гласуваха от ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“. От „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) бяха „против“ и „въздържал се“. Присъстващите народни представители от „БСП за България“ и един от ГЕРБ-СДС също гласуваха „против“. От „Възраждане“ не участваха в гласуването. 

От състава на Комисията по правни въпроси беше освободен Гюнер Ахмед от ДПС и колегата му Делян Пеевски зае неговото място.

Този вот нямаше да мине, ако „Възраждане“ гласуваха „против“, коментира Искрен Митев от ПП-ДБ. И призова – „не ги съдете по думите, а по действията“. 

След това думата беше дадена на колегата му Явор Божанков,

който излезе на трибуната на Народното събрание. В този момент депутати от „Възраждане“ се насочиха към трибуната и се опитаха да възпрепятстват Божанков да обясни различен вот. Заради напрежение в залата председателят на Народното събрание Росен Желязков прекъсна заседанието за 20 минути. 

Миналата седмица възникна напрежение в пленарната зала след декларация, прочетена от Явор Божанков,

в отговор на друга декларация от „Възраждане“. Тогава лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че в момента, в който Явор Божанков или Манол Пейков станат и излязат да говорят от трибуната, „оттук насетне ще ги свалят веднага“. 

Източник: vesti.bg