Парламентарна делегация, водена от Росен Желязков, заминава за Грузия

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, заминава днес на двудневно официално посещение в Грузия. Визитата е по покана на председателя на грузинския парламент Шалва Папуашвили.

Официалното посещение ще започне с церемония по полагане на венец на Паметника на загиналите за териториалната цялост на Грузия герои.

Росен Желязков и водената от него делегация ще имат среща с Шалва Папуашвили. След нея председателите на парламентите на България и Грузия ще направят съвместно изявление за представителите на медиите.

Българската парламентарна делегация ще разговаря с вицепремиера и министър на икономиката и устойчивото развитие на Грузия Леван Давиташвили и ще посети мисията за наблюдение на ЕС на демаркационната линия при село Одзиси.

В състава на делегацията са народните представители Александър Иванов (ПГ на ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер (ПГ „Продължаваме промяната“), Йордан Тодоров (ПГ „Възраждане“), Байрам Байрам (ПГ на ДПС), Петър Кънев (ПГ „БСП за България“) и председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Източник: bntnews.bg