От ПП искат Сарафов да бъде изслушан в НС за убийството на Нотариуса

3

О т „Продължаваме Промяната“ поискаха изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в Народното събрание във връзка с убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Журналист от „Антикорупционен фонд“: Има голям страх и желание всичко около Нотариуса да бъде забравено

„Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт. Показанията и разкритията, които в последствие съдия Владислава Цариградска направи в национален ефир, ни дават силно основание за безпокойство“, посочват от партията.

ДПС иска комисия в НС да проверява дейността на „групата около Нотариуса“

„Затова предлагаме в Народното събрание на основание чл. 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и съгласно предложението на Антикорупционния фонд – да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи. Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заседание на ПГ на Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” днес, и внесено по съответния ред в Народното събрание“, допълват от пресцентъра на ПП.

*Видеото е от коментар на журналиста Николай Стайков от „Антикорупционен фонд“: „Стои ли някой зад убития Мартин Божанов и докъде ще доведе разследването?“

Бивш шеф на НСлС: Ако съпругата на Нотариуса иска убийството му да бъде разкрито, трябва да сътрудничи

МВР проверява за частен съдийски клуб на Нотариуса

Атанас Славов: Контактите на Нотариуса са стигали до най-високото ниво в системата

Магистрат за изнудванията от Нотариуса: За мен беше шокиращо

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *