Отново отказаха на Зеленски да говори на "Оскарите"

4

А мериканската академия за кинематографично изкуство и наука отново отказа да предостави възможност на украинския президент Володимир Зеленски да направи видеообръщение по време на предстоящата церемония за наградите „Оскар“, съобщи „Варайъти“, позовавайки се на вътрешни източници, предаде БТА.

Майк Симпсън, говорител на американската агенция за работа с актьори,

се обърна към киноакадемията с молба за ефирно време за „комедийния актьор, станал политик“. Молбата му не е била удовлетворена, пише „Варайъти“. Изданието отбелязва, че на Зеленски е отказана реч на церемонията по награждаването на фона на „спада на подкрепата на американците за подпомагане на Украйна“.

Според „Варайъти“ миналата година на Зеленски е била отказана възможността да произнесе

реч по време на церемонията по връчването на „Оскар“-ите, тъй като продуцентът ѝ Уилям Пакър е изразил загриженост, че на конфликта в Украйна се обръща внимание само защото „засяга белите хора“. Все още не е известно каква е причината за отказа тази година, посочва изданието.

През януари тази година Зеленски направи видеообръщение по време на церемонията за наградите „Златен глобус“. 

През февруари президентът на Украйна се появи във видеоформат и на церемонията по откриването на 73-ия филмов фестивал в Берлин.

Наградите „Оскар“ ще бъдат раздадени за 95-и път на 12 март в театър „Долби“ в Лос Анджелис. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *