Отложиха делото за побой над българин в Охрид

0

О сновният съд в Охрид отложи заседанието по делото за побоя над секретаря на сдружение „Цар Борис Трети” Християн Пендиков след като обедини делата срещу вече двамата обвиняеми – Илия Спасески и Борче Ангелов.

Там за българите – „фашисти“, българките – „проститутки“

Към делото срещу Илия Спасески по искане на прокуратурата беше добавено и обвинението срещу Борче Ангелов, който беше разпознат като втория участник в побоя над Пендиков на 19 януари тази година. Обвинението срещу Ангелов също е за „нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие“. Адвокат на Ангелов ще бъде адвокатът на Спасески – Димитрия Цобоски, който поиска отлагане на заседанието, за да се запознае с новите доказателства, свързани с Ангелов.

За пореден път отложиха делото за побоя над Християн Пендиков

Следващото заседание е насрочено за 1 декември.

Секретарят на сдружение „Цар Борис Трети“ Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет „Фалкон“ за лечение в България. На видеозаписа от охранителни камери в нощта на побоя, който беше гледан по време на едно от заседанията, се виждаха двама участници в побоя над него.

Източник: vesti.bg