Откриха тялото на 15-годишно момче в Дунав

0

О ткриха тялото на 15-годишно момче, изчезнало в понеделник вечерта във водите на река Дунав, предаде „Фокус“.

Тялото на Даниел Панцев е намерено днес около 15 часа от екип водолази и катер на „Гранична полиция“ в реката след така наречената местност „Казаните“, в близост до дунавското Ново село. Предстои да бъде извършена аутопсия.

Забрана за къпане в река Дунав

Екипи започнаха издирването на момчето още вечерта в понеделник при получаване сигнала за изчезването му във водите на Дунав. Във вторник към спасителните екипи се присъединиха и водолази от Монтана, които ден и половина работиха на терен при температура на въздуха от 38 градуса.

Панцев изчезна във водите на река Дунав край видинското село Връв в понеделник около 20 ч. Момчето, което е ученик във видинската професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, е гостувало на баба си в дунавското село. Заедно с още трима свои връстници решили да плуват в реката. Момчетата скочили от кея на пристанището, но Даниел така и не излязъл след скока. Според местните рибари мястото е много опасно за скачане и плуване. Реката е дълбока и с водовъртежи. На дъното пък има големи камъни.

Откриха тялото на 19-годишно момиче във водите на Дунав

Всяка година река Дунав взема жертви, този случай е първият за това лято във Видинско. Институциите предупреждават да се внимава и в реката хората да плуват само на разрешените и обезопасени за това места, а децата да не остават без надзор.

Източник: vesti.bg