Осъдиха на четири години затвор мъж, пребил и ограбил възрастни хора

0

Н аказание от четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим ще изтърпи 30-годишен мъж, извършил грабеж спрямо възрастни хора в мъглижкото село Ветрен. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Стара Загора, който е одобрил споразумение, сключено между подсъдимия М.А., Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника му.

Биха и ограбиха 41-годишен мъж в Перник

Както БТА писа на 10 октомври м.г. М.А. е отишъл до къща, където живеели мъж на 71 години и жена на 69 години. Той проникнал в дома през прозореца на банята, докато двамата спели. Нанесъл им множество удари по главите и телата със стол и настоявал да му предадат наличните си пари. Пострадалите заявили, че нямат пари, след което извършителят нанесъл средна телесна повреда на възрастни мъж, изразяваща се в нараняване, което прониква в черепната кухина. М. А. е взел мобилните им телефони и избягал.

Млад мъж преби момиче в Плевенско

Съдът е взел под внимание, че грабежът е извършен от М. А. в изпитателния срок по предходно негово осъждане за същото по вид престъпно деяние. Окръжният съд в Стара Загора е постановил подсъдимият да изтърпи отделно при първоначален „строг“ режим и отложеното наказание в размер на две години „лишаване от свобода“.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда, допълват от Съда.

Източник: vesti.bg