Осъдиха две майки за неплатена издръжка

Варненският районен съд осъди две жени – на 37 и на 43 години, за неплатени издръжки, които те дължат на децата си.

И двете майки вече са осъдени веднъж с влезли в сила решения, но въпреки това са пропуснали да внесат повече от две месечни вноски.

37-годишната подсъдима бе осъдена за съзнателно неизпълненото си задължение да издържа своята дъщеря, чрез нейния баща и законен представител, като за периода от януари 2018 до юни 2021 година включително е трябвало да внесе близо 5000 лева.

Нейната присъда е 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. 43-годишната подсъдима е трябвало да плаща на трите си деца, чрез техния баща и законен представител, ежемесечна издръжка от над 11000 за периода от ноември 2019 до януари 2023 година включително.

Тя получи от съда наказание „пробация“, като в продължение на 9 месеца задължително ще се регистрира на настоящия си адрес два пъти седмично и ще се среща с пробационен служител.

Освен това съдът постанови „обществено порицание“, като присъдата ѝ бъде обявена в кметството, където живее. Двете осъдени майки имат 15 дни да обжалват присъдите си.

Автор: Светлана Ганчева

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *