Оставиха за постоянно в ареста мъжа, намушкал полицай в Казанлък

0

О кръжната прокуратура в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 20-годишния, привлечен към наказателна отговорност за опит за убийство на полицейски служител в Казанлък.

Минимум 20 г. затвор за мъжа, нападнал полицай в Казанлък

Престъплението е извършено на 9 октомври в местността Казмера в Казанлък. Полицейски служители са изпълнявали служебните си задължения, когато спрямо единия е извършено нападение с хладно оръжие. 

Нападателят тръгва към тях с два ножа, те правят опит да се оттеглят, единият от тях пада на земята и е застигнат от нападателя и прободен в гърба. Пострадалият е настанен в болнично заведение в Стара Загора. 

След случая с наръгания полицай: Какви са правилата за самозащита

Обвиняемият, с инициали С. М., е криминално проявен, а към момента на извършването на престъплението е бил обявен за общодържавно издирване. Той е наркозависим.

Намушкаха полицай в Казанлък

Спрямо него има образувани четири производства, като три от тях са от настоящата година. С оглед доказателствата по делото, съдебният състав е счел, че е налице обоснованото предположение за виновност, както и за вероятността да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Постановлението на Окръжната прокуратура подлежи на протестиране в тридневен срок пред Апелативна прокуратура – Пловдив. 

Източник: vesti.bg