Оставиха за постоянно в ареста мъжа и жената, задържани за трафик на мигранти в линейка

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста мъжа и жената, които бяха задържани за трафик на 23-ма мигранти в линейка край село Труд.

Повдигнаха обвинение на мъжа и жената, превозвали мигранти в линейка

Учудващо заседанието протече при закрити врата, вероятно заради използване на специални разузнавателни средства при в разследването.

Стана ясно, че по време на трафика Маргарита Маринова била облечена с медицински дрехи, очевидно за да изглежда правдоподобно като част от лекарския екип на линейката.

Бежанците от Афганистан, сред които три непълнолетни момчета, са влезли от Турция и са били натоварени в линейката край Стара Загора след гонка с полицията по автомагистрала „Тракия“.

Прокуратурата: Задържаният за превоз на мигранти в линейка е осъждан 4 пъти

Трафикантите изоставили линейката пред полицейското управление в пловдивското село Труд. При последвалата светкавична полицейска акция те били заловени. Обвиняемите са криминално проявени за кражби и наркотици. Мъж е осъждан 4 пъти. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат присъди от 1 до 5 години и глоби до 20 000 лева.

„Като основното беше, освен че сме доказали обосновано предположението за участието на двамата, повишената обществена опасност на двамата. Извършителят, който е карал линейката, сме му взели принудително кръв за изследване, тъй като е споделил пред единия полицай, че предния ден е употребил метамфетамин. Така че това ще подлежи на изясняване с назначената вече химическа експертиза“, каза Атанас Илиев от Районната прокуратура в Пловдив.

23-ма мигранти в линейка: МВР с подробности за схемата на трафикантите

Вижте повече в прякото включване на Росица Колева

Източник: bntnews.bg