Основните правила на хранене след 40-годишна възраст

0

Д иетологът Михаил Гинзбург разкрива кои са основните правила на хранене след 40-годишна възраст.

Експертът обяснява, че често бръчките и някои проблеми в тялото започват заради неправилно хранене и неправилен начин на живот. Затова е важно да преразгледате хранителните си предпочитания.

Те ще подобрят здравето ви: 3 подправки, които да добавите в диетата си

Най-важното е да премахнете от диетата храни с високо съдържание на захар и трансмазнини. Важно е да се намали консумацията на картофи и бял ориз, както и да се даде превес на продукти с растителни протеини, а не на животински.

Що се отнася до животинския протеин, от голямо значение е да ядете повече пилешко и риба и по-малко червено месо. Също така е необходимо да включите зелени храни и зеленчуци в диетата и да внимавате с алкохола, съобщава Nation news.

7 храни, които ще оправят настроението ви веднага!

На свой ред диетологът Марият Мухина отбелязва, че храненето след 40-годишна възраст​ трябва да бъде балансирано в мазнини, протеини, въглехидрати, а също и в калории. Тя смята още, че хората на тази възраст често са алергични към растително масло и пилешко месо, съобщава ФАН .

Възможно е да се забави процесът на стареене, ако човек консумира храни с полезни свойства. Това казва общопрактикуващият лекар Сергей Алендеев.

По темата

Източник: vesti.bg