Освободиха изпълнителния директор на „Ел Би Булгарикум“

0

П оради редица сигнали за нарушения изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ е освободен от длъжност. Решението е взето на заседание на Съвет на директорите на Държавната консолидационна компания, съобщава „Фокус“.

В ДКК е постъпила информация, че веднага след избирането му на поста, Николай Маринов закупува моторни превозни средства. Избраната фирма не е оторизиран дилър. В сигнала се твърди, че сумата за превозните средства е силно завишена.

Планират голяма японска инвестиция в българското кисело мляко

От изпълнителният директор на ДКК е назначена проверка по всички сигнали, която е възпрепятствана с редица молби за отлагане във времето и не предоставяне на документи.  В тази връзка на Съвет на директорите на ДКК е взето решение за освобождаване на изпълнителния директор и председателя на Съвета на директорите на „Ел Би Булгарикум“ и е разпоредено стартирането на проверка.

От Държавната консолидационна компания заявяват, че при избора на изпълнителния директор са спазени всички публични процедури, но при сигнали за подобни нередности ще се вземат категорични мерки.

Източник: vesti.bg