Оператор на „Ройтерс“ загина при израелски обстрел

1

Н аблюдателен пост на ливанската армия по границата с Израел е бил поразен при израелски обстрел, съобщиха трима източници от Ливан за „Ройтерс“, след като израелските въоръжени сили предупредиха за предполагаемо въоръжено проникване, на което са отговорили с артилерийски огън. 

По-късно Израел каза, че тревогата е фалшива, а жителите на село в близост до границата, които бяха инструктирани да се приберат по домовете си и да заключат вратите, бяха уведомени, че отново могат да излязат навън. 

Израел обстреля Южен Ливан в отговор на ракетна атака

Предупреждението бе отправено за село Ханита, което се намира само на 500 метра от границата и е разположено точно срещу ливанското село Аалма Ел Чаеб.

Няколко журналисти, включително двама от „Франс прес“ и двама от катарската телевизия „Ал Джазира“, са били ранени от паднали снаряди в Южен Ливан, предаде междувременно АФП, като се позова на източници от ливанските сили за сигурност.

Впоследствие агенция „Ройтерс“ съобщи, че неин видеооператор е бил убит в района. Исам Абдала бил част от журналистически екип на „Ройтерс“, който предавал пряко видеосигнал от мястото.

Общо шестима журналисти са били ранени при израелския обстрел, предаде „Асошиейтед прес“.

Фоторепортер на агенцията е видял безжизненото тяло на Исам Абдала.

Източник: vesti.bg