Опасно горещо време през следващите дни

Акцентът в близките дни ще бъде горещото време, с опасно високи температури, малко по-ниски по Черноморието, но поради по-високата влажност там, усещането ще бъде за по-горещо от действителното време. Предупреждение за опасно високи температури е обявено днес в цялата страна. Очакванията са за максимални стойности от 35° до 39°, в София – около 34°, в североизточните части от страната – 33° – 34°, на морския бряг – от 28° до 30°. Ще бъде слънчево, със слаб, в източните райони и по Черноморието – умерен североизточен вятър.

Предупреждение за опасно високи температури е обявено в цялата страна и утре. Очакванията са за максимални стойности в по-голямата част от страната от 35° до 39°, в София – около 33°, на морския бряг – от 28° до 32°. Ще бъде слънчево, със слаб, в източните райони и по Черноморието – умерен североизточен вятър. И на морския бряг ще бъде безоблачно. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Много добри условия за туризъм в планините. Ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а максималните температури по най-високите върхове ще бъдат от 14° до 19°.

Под влиянието на обширна област от високо налягане в по-голямата част от континента, включително и почти навсякъде на Балканите, ще бъде безоблачно. С валежи ще бъде и утре в Северозападна Франция и на Британските острови. Ще превалява и на места в Норвегия.

Вероятност за изолирани превалявания и гръмотевици има и у нас, в средата на седмицата, в сряда в източната половина от страната, а в четвъртък главно в планините и планинските райони от страната. С повишението на температурите, с всеки следващ ден ще се увеличават и областите с много висок и екстремален риск от пожари.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg