Одеса и Одеска област са атакувани с ракети и дронове откъм Черно море

5

О деса и Одеска област са атакувани с ракети и дронове откъм Черно море, съобщиха Одеският градски съвет и военната администрация на едноименната област в каналите си в Telegram.

По данни на Южния военен окръг дроновете се движат в южна посока към границата с Молдова. По предварителна информация в Одеса има поражения в пристанището и в един от жилищните райони.

Пострадали са жилищни сгради. Не се съобщава за жертви. Украинските системи за ПВО отразяват атаката. Жителите са избягали в укрития. Нанесени са три попадения в пристанището, където е започнала евакуация на работниците.

Въздушна тревога в Одеса, призоваха хората да се укрият

Кореспондентът на БТА се свърза с българките Валентина Николаева от Малиновски район, Виктория Малинкова в центъра на Одеса и Наталия Димитрова от квартал „Пересепски“, които съобщават за непрестанни силни взривове.

По-рано днес в Одеса и Одеска област зазвучаха сирени за въздушна тревога два пъти: от 15:32 до 15:54 часа и от 16:28 до 16:51 часа.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Четири силни взрива отекнаха в Одеса, обявиха въздушна тревога

Източник: vesti.bg