Огромен пожар в склад край Москва

0

Г олям пожар избухна в склад за торове в град Раменское край Москва, съобщи в изявление руското министерство на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидирането на последствията от стихийните бедствия, предадоха световните агенциии.

„В потушаването на пожара участват над 70 души и 26 единици техника. Съществува риск пожарът да се разпространи към съседен склад. На мястото се наблюдава силно задимяване, а мобилна лаборатория измерва качеството на въздуха за наднормени показатели“, се казва в изявлението, цитирано от ТАСС.

Според руските служби за действие при извънредни ситуации сигналът за пожара е бил подаден в 11:53 часа московско време. При пристигането на противопожарните екипи цялата площ на склада за торове е горяла, уточнява РИА „Новости“.

Пожарът е обхванал 2700 квадратни метра площ.

Видеозаписи от пожара, разпространени в интернет, показват гъст черен дим и пламъци, видими от голямо разстояние, съобщава Ройтерс.

Черни облаци дим се виждат чак от разположените наблизо градове Жуковски и Люберци в подмосковието, допълва ТАСС.

Агенцията цитира прокуратурата на Московска област, според която пожарът е бил причинен от нарушаване на правилата за противопожарна безопасност при извършване на заваръчни работи.

Източник: vesti.bg