Обратно броене! ПП-ДБ се срина във Варна

Проблемите на национално ниво за ПП-ДБ са съпътствани от все по-очертаващ се резил във Варна – нови кметски избори в двата района, спечелени на местния вот от коалицията. През зимата Цветнен Цветков (ДСБ, район „Одесос“) и Николай Желязков (ПП, „Приморски“) бяха отстранени от Общинската избирателна комисия заради закъсняло излизане от ръководствата на фирми.

След като за брокерите започна обратното броене и първият започна да губи битките в съда, днес дойде лоша новина и за втория – Варненският административен съд отхвърли жалбата срещу прекратяването на пълномощията му. Докато за Цветков от самото начало се говореше, че „с двата крака“ е сгазил закона, за Желязков имаше предположения, че все пак не е извършил нарушение.

Реклама

Дори през февруари в разгара на криза с боклука в двата района градският кмет Благомир Коцев (ПП-ДБ) публично застана до него, обявявайки, че боклукът и проблемите на Желязков са част от общ сценарий срещу управата. Но днес, при разглеждане на делото по същество, съдът счете друго.

В съобщението до медиите от съда уточняват, че са взети предвид не само доказателствата по делото, но и научни изследвания и тълкувания, дадени от различни състави на ВАС, ВКС и при решения на Конституционния съд. Днешното решение подлежи на оспорване в 7-дневен срок.

„Приморски“ и „Одесос“ са двата най-важни района във Варна. Първият е най-голям, като обхваща и курортните комплекси. Вторият се простира в градския център.

Източник: Narod.bg