Нощен обстрел над Украйна: Атака с 24 дрона камикадзе

3

С ъобщенията, написани на руски дронове, пуснати в Одеса през нощта в сряда, гласят „за Москва“ и „за Кремъл“, според украинската армия, очевидно препратка към предполагаемия опит за убийство на руския президент Владимир Путин, пише CNN.

Снимките, публикувани от Южното командване на Украйна, показват съобщенията, изписани на двете опашки на дроновете, които според командването показват очевидната „причина за атаката“.

По данни на Южното командване към Одеса са били изстреляни 15 безпилотни самолета „Шахед“-131/136, от които 12 са унищожени от силите на ПВО и мобилните огневи групи. Другите трима са ударили общежития на учебно заведение.

Украйна отрече да е замесена в атаката срещу президентската резиденция в Кремъл. Русия определи нападението като опит за убийство на Путин рано сутринта в сряда.

Беше разпространено видео в социалните мрежи, което показва ярка светкавица и облаче дим над част от Кремъл, официалната резиденция на руския президент и най-мощният символ на властта в Москва. Путин не е бил в сградата по това време, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли обвиненията, като каза по време на пресконференция: „Ние не атакуваме Путин или Москва“.

Американски служители казаха, че все още оценяват инцидента и нямат информация кой може да е отговорен.

Междувременно бивш руски депутат, свързан с екстремни групи в страната, каза пред CNN, че предполагаемата атака е дело на руски партизани, а не на украинската армия. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *