Нова автобусна линия в София, откъде ще минава

1

О т събота, 6 януари, Столична община пуска в движение нова автобусна линия на градския транспорт – № 288. Тя ще свързва кварталите „Слатина“, „Христо Смирненски“ и „Гео Милев“ с „Дървеница“, „Мусагеница“, „Студентски град“ и „Кръстова вада“, както ще прави връзка и с две метростанции – „Г. М. Димитров“ и „Витоша“.

Новият рейс № 288 ще се движи по трасето на скоростния трамвай, с който Столична община обещава от години да свърже тези части на София. Изграждането на релсов път, който да се отклонява от бул. „България“ по бул. „Тодор Каблешков“, по новоразширения бул. „Филип Кутев“ и през бул. „Г. М. Димитров“ да стига до бул. „Шипченски проход“ е заложен в Общия устройствен план на София и присъстваше в няколко предизборни програма на доскорошния кмет Йорданка Фандъкова, припомня „Сега“.

Началото на новата автобусна линия ще е автостанция „Гео Милев“, след което маршрутът ще върви наляво по бул. „Шипченски проход“, по бул. „Асен Йорданов“ (със спирка до зала „Арена София“), по бул. „Д-р Г. М. Димитров“, по ул. „Филип Кутев“ и по бул. „Черни връх“ до станция „Витоша“. След това автобус № 288 ще се връща по ул. „Сребърна“ и по „Филип Кутев“ до автостанция „Гео Милев“.

Новата линия ще се движи през делничните дни с интервали на движение от 15 мин. до 35 мин. Ще се обслужва с електробуси. Решението за пускането на автобус № 288 бе взето през лятото на м.г., като се чакаше отварянето на пробива на ул. „Филип Кутев“ до бул. „Симеоновско шосе“.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *