Новата EV платформа на VW ще предлага до 1700 к.с.

0

О ливер Блуме, който пое роля на Volkswagen Group, направи доста смело изявление за бъдещите електромобили на концерна. След като самата компания обяви, че новата платформа SSP за електромобили ще се забави за към края на десетилетието, Блуме сега твърди, че тя отново е в срок е ще бъде лансирана през 2026 г.

Докато Херберт Дийс бе начело на VAG, бе казано че се работи по една EV платформа за всякакви видове и марки електрически автомобили: от най-малките градски електромобили до най-големите луксозни SUV. Обещанията бяха още за водещ в индустрията софтуер и напълно автономно управление.

VW налива колосалните 180 млрд. евро, за да се качи на автомобилния Олимп

Знаем какво се случи след това: Volkswagen пострада тежко именно от доста проблеми със софтуера, проектът Artemis бе заметен някъде на заден план, а датата за лансиране на платформата SSP бе избутана за 2028 г., дори за края на десетилетието.

Но сега, в интервю за Autocar, Оливер Блуме заяви смело, че платформата SSP отново е в график и ще бъде лансирана през 2026 г. Тя ще може да доставя до 1724 к.с., а не както преди се обещаваше – до 1115 к.с. Ако той излезе прав, връщането на SSP в график и обещаваните цифри вероятно ще е най-големият успех на Блуме. Защото тази нова платформа ще е ключовият фактор за печалби в бъдеще.

Друго обещание, което дава Блуме, е свързано с времето за зареждане на електромобилите от 10 до 80% за 12 минути! Настоящата платформа МЕВ осигурява зареждане за около 35 минути. За това ще помогне новата универсална архитектура на клетката, която разчита на различни химични съставки. Най-евтините електромобили ще разчитат на LFP батерии.

Какво още обещава Блуме четете на CarMarket.bg

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *