"Ни чул, ни видял" до момента е резултатът от изслушванията за Нотариуса, заяви Гроздан Караджов

„Ни чул, ни видял“ до момента е резултатът от изслушванията в комисията за разследване на Мартин Божанов – Нотариуса. Това обясни в студиото на „Още от деня“ Гроздан Караджов, депутат от ПГ на „Има такъв народ“.

„До този момент тези, които се явяват посочват, че не познават Нотариуса и до там. Тоест „ни чул, ни видял“ е работата. Ние нямаме до тук човек, който е дошъл и признава, че е познавал Нотариуса и да ни изнесе такива и такива данни. Единствено са свидетели, които свидетелстват за нерегламентираните му възможности. И изпод сурдинка се разбира, сякаш, тъй като МВР отговаря много витиевато – ами ние, ако ви кажем, ще разкрием тайна, тоест налага се неизказан извод, че той е работил за тях, че е бил техен агент“, посочи Караджов.

Той обясни, че още утре ще се запознае с отговора от МВР, постъпил в комисията за Нотариуса, дали Божанов е бил сътрудник на МВР. Отговорът е класифициран с гриф и е достъпен само в секретното деловодство.

Днес стана ясно, че парламентарната комисия за Нотариуса ще покани отново за изслушване Борислав Сарафов и Сотир Цацаров, както и Иван Гешев, който заявил готовност да се яви след прибирането си в България. Тримата бяха поканени на изслушване днес, но не се явиха.

„Едва ли ще се явят и на следващото заседание“, коментира Гроздан Караджов – депутат от ИТН.

„Ние искахме да бъде много по-широк предметът на тази комисия, тоест там да са обхванати всички други известни случаи, които вие, медиите сте разкрили донякъде и трябваше българските прокуратура, следствие и съдебна система да се занимават с тях в случаи на престъпно влияние в съдебната система. Ние искахме там да влязат „Осемте джуджета“, схемата на кръга около Петьо Еврото, около Трактора обстоятелствата. Защото не можеш да изследваш само върха на айсберга и да очакваш да разбереш до каква степен това явление е обхванато.“

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *