Нинова: „Сглобката“ продава българския интерес през Конституцията

0

В секи ден виждате нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност и само договорки за пари и власт в сглобката. Решенията не се взимат в парламента, продължава модела на задкулисието, на разпределяне, всяко решение на управляващите е по-лошо от предишното. Не подкрепяме бюджета, не подкрепяме промяната в Конституцията.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова преди среща с кметове и общински съветници.

„В момента кметската власт е единствената стабилна институция, заяви тя. Ако правителството е решило да прехвърли на общините да увеличават данъците, цените на водата ние уверяваме нашите кметове да не го правят и те ще спират това поскъпване“, допълни Нинова.

„Досега това мнозинство записваше корупцията и кражбите в закони, сега вдигнаха нивото с най-висшия закон в страната, заяви лидерът на БСП. През Конституцията продават българския национален интерес и си разпределят държавата на порции“, бе категорична тя.

„Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство, това е немислимо за българския национален суверенитет“, каза Нинова, цитирана от NOVA.

Тя посочи, че  чрез Конституцията „сглобката“ се опитва да разпределят регулаторите.

По нейни думи решението да се даде нашето ПВО и да се разположат други ракетни установки по нашето крайбрежие е още едно доказателство, че министъра на отбраната не е български министър и трябва да си ходи не само той, но и цялото правителство.

„Всички експерти твърдят, че горивата ще поскъпнат, затова от БСП сме против да се съкращава срока на дерогацията, каза Нинова. В противоречията за дерогацията битката е кой да вземе „Лукойл“ – ГЕРБ и СДС или ПП-ДБ“, зави лидерът на БСП.

Нинова допълни, че общините чакат правителството да приеме бюджета, за да приемат и те общинските бюджети. „Местна власт без силно представена парламентарна група не може да се справи“, каза политикът.

Нинова бе категорична, че няма сътресения в партията.

Източник: vesti.bg