Нинова към ПП-ДБ: Говорите с езика на Борисов

0

П редседателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова обвини ПП-ДБ в промяна на позицията им за АЕЦ “Белене“ в декларация от парламентарната трибуна.

„Изключително съм изненадана от това, колеги от ПП-ДБ и г-н Денков, че дотам се поклонихте пред ГЕРБ, че дори започнахте да използвате терминологията на Борисов“заяви Нинова.

Денков за площадката на АЕЦ „Белене“: Имаме изкопан гьол

„Вие чухте ли какво каза акад. Денков за „Белене“ – било гьол. Това да ви е познато като изказ? Дотам ли се докарахте умните, красивите, модерните, академиците – да говорите с езика на Борисов?“, продължи лидерът на БСП.

„Не, не е гьол, г-н Петков. Защото ще Ви прочета какво записахме в програмата, когато управлявахме с Вас по този въпрос: „Поддържане и развитие на атомните мощности в АЕЦ „Козлодуй“. Това включва удължаване на срока на експлоатация на съществуващите мощности. 2. Необходимост от изграждане на нови ядрени мощности. Уточняването на типа на реакторите и площадките да се прецени след независим експертен анализ, който да е публичен и да е на база на икономическа целесъобразност – най-ниска цена и време за изграждане“. Отдолу пише постигнато съгласие, стои моят подпис, подписът на Кирил Петков и на другите коалиционни партньори“, уточни Нинова.

От „Възраждане“ излязоха с декларация за АЕЦ „Белене“

Тук да пише, че зачертавате ядрените реактори и продавате ядрените реактори на Украйна? Какво промени тази програма само няма и година по-късно от онова правителство? Една е промяната – БСП не е в правителството и няма кой в това правителство да бъде коректив и да защитава националния интерес. Та само една година от Стратегия за развитие на енергетиката, под която стоят нашите подписи и която предвижда, освен „Козлодуй“, и друга ядрена мощност, превърнахте тази стратегия в гьол“, каза Нинова.

По темата

Източник: vesti.bg