Нинова: В момента имаме две правителства – едно официално и едно истинско

6

В момента имаме две правителства – едно официално – между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, и едно истинско, което управлява –  между ГЕРБ и ДПС със „златния пръст“ на „Възраждане“, коментира председателят на ПГ на „БСП за България“ и на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Радостин Василев: ПП-ДБ функционират като патерица на Борисов

По думите ѝ това показват фактите и „всеки Божи ден се виждат доказателства“. 

„Плаващите мнозинства са еманация на задкулисието“, заяви още Нинова.

Слави Трифонов за ПП-ДБ: Има нещо много по-страшно от това да си зъл – това да си глупав…

„Тук не се взимат трайни решения за съдбата на България и на хората, договарят се по стаите временни „ад хок“ решения, което означава нестабилност, несигурност за България и липса на предсказуемост“, посочи тя.

„Официалната коалиция все още няма законодателна и управленска програма, нищо по същество не се приема в парламента, затова пък тази, която наистина управлява, действа така, както предупредихме – прегрупира се задкулисието, за да оцелее и да продължава да управлява“, допълни тя.

Според Нинова днешните събития са още едно доказателство, че коалицията, която се формира на страха и на имунитетите, е направила заложник цялата държава и целия народ.

Нов спор между Борисов и Петков: Има ли риск за управлението?

Тази сутрин съпредседателят на Парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков обяви на брифинг в Народното събрание, че ПГ на ПП-ДБ няма да влезе днес в пленарната зала, защото ясно са предупредили, че нещата, които се случват през последните дни, са недопустими. По думите му ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ са скрито мнозинство.

Източник: vesti.bg