Нивото на реките в Етрополе остава високо, днес се очакват още валежи

След проливните дъждове в Етрополе – нивото на водата в реките на града остава много високо.

В късните часове на вчерашния ден беше обявено частично бедствено положение, след като реките Малък Искър, Ябланица и Вранещица излязоха от коритата си и наводниха къщи и улици.

Няма данни за пострадали или бедстващи хора, заяви пред БНТ земестник-кметът на града Росица Христова.

„Няма пострадали хора, но е сложна обстановката. Всички реки на територията на общината излязоха извън коритата си. Късно снощи един от големите мостове пред помпената станция е падна,л има десетки наводнени къщи в града и селата“.

Кризисният щаб в града продължава работа, тъй като и днес се очакват интензивни валежи. Предстои да бъдат описани щетите и да се изясни от какво имат нужда засегнатите от бедствието хора.

„Хората споделиха, че такова нещо скоро не са виждали. Това се случи поради обилните двучасови валежи на територията на община Етрополе. Чувало се е бучене, водата е преливала отвсякъде и хората се надяват да не се повтори отново“, каза заместник-кметът.

Заместник-кметът е категорична, че всички речни корита са изчистени и дъждът е единствената причина за наводнението. Вчера на помощ са се притекли екипи на пожарната, като е изпомпана водата от пречиствателната станция и засегнатите домове.

В Етрополе има две системи за предупреждение и властите веднага имат възможност да реагират, посочи още Росица Христова.

Вижте още в прякото включване

Източник: bntnews.bg