Нетаняху отзова израелския преговарящ екип от Катар

1

Р азговорите в Катар за подновяване на прекратяването на огъня във войната в Газа са стигнали до задънена улица и израелските преговарящи ще се върнат у дома, съобщи днес канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху, цитирана от ДПА.

По нареждане на Нетаняху ръководителят на израелската служба за външно разузнаване Мосад Давид Барнеа е разпоредил на екипа си да напусне Катар.

Макрон: Пълното унищожаване на „Хамас“ означава 10 години война

„Терористичната организация „Хамас“ не спази своята част от споразумението“, се казва в изявление на канцеларията на Нетаняху. По-конкретно това се отнася до освобождаването на всички деца и жени, отвлечени в ивицата Газа от бойците, които нападнаха Израел на 7 октомври.

Израел подозира, че 20 жени и две деца все още се намират в Газа. Това включва жена и двамата ѝ малки сина, които преди няколко дни бяха обявени за мъртви от ислямистката организация „Хамас“. Според военен говорител смъртта им не е потвърдена.

Ердоган: Шансът за мир в Газа засега е изгубен

Миналата седмица Израел и „Хамас“ се споразумяха за прекратяване на огъня с посредничеството на Катар, Египет и САЩ, което беше удължено за кратко на два пъти, припомня ДПА. През това време „Хамас“ освободи 105 заложници, а Израел освободи в замяна 240 палестински затворници.

Кои са останалите 136 заложници от Газа?

Израел иска буферна зона в следвоенна Газа

Източник: vesti.bg