Нетаняху: Войната ще продължи до ликвидирането на „Хамас“

3

Войната срещу „Хамас“ в ивицата Газа ще продължи, „докато не постигнем всичките ѝ цели“, заяви израелският министър-председател Бенямин Нетаняху.

Премиерът подчерта, че целите включват „ликвидирането на ислямисткото движение“ и „освобождаване на всички израелски заложници“.

Макрон: Пълното унищожаване на „Хамас“ означава 10 години война

На първата си пресконференция след изтичането седемдневната пауза в сраженията с „Хамас“ Нетаняху подчерта: „През дните на примирие нашите войници се подготвяха за пълна победа срещу „Хамас“.

Днес израелски преговорен екип в Катар беше изтеглен от „Мосад“ по искане на Нетаняху, тъй като преговорите за удължаване на примирието между Израел и „Хамас“ са стигнали до „задънена улица“.

Нетаняху отзова израелския преговарящ екип от Катар

„Поради задънената улица в преговорите и след инструкциите на министър-председателя Бенямин Нетаняху ръководителят на „Мосад“ Давид Барнеа нареди на преговорния екип в Доха да се върне у дома“, се казва в изявление на кабинета. „Терористичната групировка „Хамас“ не изпълни задълженията си по споразумението, които включваха освобождаването на всички жени и деца, които бяха в списъка“, се допълва в него.

Ердоган: Шансът за мир в Газа засега е изгубен

Ръководителят на „Мосад“ благодари на ръководителя на ЦРУ, на министъра на разузнаването на Египет, на министър-председателя на Катар за партньорството и огромните усилия за посредничество, които доведоха до освобождаването на 84 жени и деца от Газа, в допълнение към 24 чуждестранни граждани.

По темата

Източник: vesti.bg