Необяснима смърт на украинско момиче в Англия

4

У краинско момиче бежанец на 14 години почина, след като беше намерено в безсъзнание на плаж в Южен Девън, Англия, съобщиха от местната полиция.

Смъртта на момичето се третира като „необяснима“ и полицията моли всеки, който има видеонаблюдение или запис на района, да го сподели с властите, за да подпомогне разследването, предава Си Ен Ен.

Смразяващите думи на Путин, които промениха света

„Обадиха ни се вечерта на 4 март, събота, с доклади за изчезнало 14-годишно момиче от района на Долиш“, поясни детектив инспектор Беки Дейвис от полицията в Девън и Корнуол.

„Локализирани претърсвания се проведоха с подкрепата на полицейския хеликоптер и бреговата охрана и човек в безсъзнание беше намерен на плажа Долиш“, посочи Дейвис.

„Впоследствие тя беше транспортирана с хеликоптер до болницата, където по-късно за съжаление почина. Извършена е официална идентификация и най-близките роднини са информирани,“ заяви Дейвис и добави, че починалото момиче е с украинско гражданство.

Удължават закрилата, която България осигурява на украинските бежанци

Полицията потвърди, че момичето и майка му са украински бежанци.

„Тази смърт в момента се третира като необяснима и разследването продължава относно обстоятелствата около нея“, каза още Дейвис.

По последни данни на ООН във Великобритания има над 160 000 украински бежанци.

Източник: vesti.bg